Χθές αργά το βράδυ με τον κολλητό σε μια μπυραρία στην Σαλονίκη, τον είδα κοιτούσε το κράνος του και σκεφτόταν

-Τι είναι ρε Αλεξ? Τι έγινε;

-Τι ώρα είναι φίλε; Μπήκε 23 ; Σαν σήμερα πριν 5 χρόνια σκοτώθηκε ο Simoncelli ε; 

…και γύρισε το κράνος του για να φαίνεται η τίγρης και o ήλιος απο το πίσω μέρος.

marco-simoncelli-motogp-scott-jones-5

Πρώτος γύρος…Καταραμένη 11 της Sepang 

Marco Simoncelli: 20/1/1987 – 23/10/2011

Σαν σήμερα, πριν από ακριβώς 5 χρόνια (23/10/2011), ξεκινούσε το ταξίδι του για την πόλη των αγγέλων ο Marco Simoncelli. Στη στροφή 11 της πίστας της Sepang, ο ταλαντούχος αναβάτης έπεσε θύμα εντός τραγικού δυστυχήματος που του στοίχισε τη ζωή.

simoncelli_241011

Ο γεννημένος στις 20/1/1987 στην Cattolica της Ιταλίας αναβάτης, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του, «ο διάδοχος μου», όπως είχε πει και ο κολλητός του Valentino Rossi, ο οποίος πέρασε ίσως τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής του καθώς ήταν από τους πρωταγωνιστές του τραγικού δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή στο φιλαράκι του. Στην καριέρα του ο SuperSic όπως τον αποκαλούσαν, κατέκτησε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αυτό των 250cc, το 2008, με την ομάδα της Gilera, ενώ είχε φτάσει κοντά και σε άλλους τίτλους τόσο στα 125cc, όσο και στα 250cc. Στα MotoGP ανέβηκε το 2010 με την ομάδα του Gresini και φέτος είχε εξασφαλίσει μια Honda RC212V εργοστασιακών προδιαγραφών καθώς και εργοστασιακή υποστήριξη. Για το 2012 είχε αποφασίσει να συνεχίσει με το ιταλικό team έχοντας και πάλι εργοστασιακό εξοπλισμό και υποστήριξη από τη Ηonda. Δυστυχώς η μοίρα είχε άλλα σχέδια γι’ αυτόν.

23/10/2011

Μαλαισία στον πρώτο γύρο. ΣΟΚ ο Μάρκο Σιμοντσέλι παρέσυρε τους Κόλιν Έντουαρντς και Βαλεντίνο Ρόσι, οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Η κόκκινη σημαία βγήκε όταν οι τρεις τους βρέθηκαν σε ατύχημα, καθώς φάνηκε ο Σιμοντσέλι να χάνει τον έλεγχο και οι δύο που έρχονταν πίσω του να τον πατάνε. Από την πρώτη στιγμή φάνηκε πως πρόκειται για σοβαρό ατύχημα, καθώς οι Σιμοντσέλι και Έντουραντς χρειάστηκε να μεταφερθούν για ιατρική βοήθεια. Ο Ρόσι ήταν ο μόνος που έδειχνε να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα, παρ’ όλα αυτά, η αγωνία εκτινάχτηκε στα ύψη από την πρώτη στιγμή, αφού ο Σιμοντσέλι φάνηκε να χάνει ακαριαία τις αισθήσεις του.

1319434451202

Ο Βαλεντίνο Ρόσι έφυγε περπατώντας από τον τόπο της τραγωδίας. Ειρωνία; Ο Ρόσι ήταν ο καλύτερος φίλος του και ο Έντουαρντς ίσως ο μοναδικός που δεν είχε να πει κάτι άσχημο για τον Σιμοντσέλι.

Ομάδα της Ducati: “Η ομάδα της Ducati και οι αναβάτες της συναισθάνονται τον πόνο που “χτύπησε την οικογένεια του Moto Gp. Θα θυμόμαστε για πάντα τον Μάρκο για το χαμόγελό του, την τεράστια καρδιά του η οποία ήταν γεμάτη όμορφα συναισθήματα. Ήταν ένας από εμάς”.

inter_simoncelli_241011

Βαλεντίνο Ροσσι: “Ήταν για εμένα σαν μικρότερος αδερφός. Ήταν τόσο δυνατός στην πίστα όσο γλυκός ήταν στη ζωή του. Ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει . Θα μου λείψει πολύ”

Ντάνι Πεντρόσα: “Όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα τα λόγια είναι περιττά. Δεν πρέπει να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα. Αλλά αυτό είναι το άθλημά μας και πολλές φορές ξεχνάμε πόσο επικίνδυνο είναι”.

simoncelli_stella_241011

Χόρχε Λορένθο: “Σκατά”

Χόρχε Μαρτίνεθ Ασπάρ: Η σημερινή είναι μια απίστευτα θλιβερή ημέρα για ολόκληρο το πάντοκ και για όλους όσους αγαπούν τους αγώνες μοτοσικλέτας”.

Φήμες λένε οτι είδαν αυτή την αφάνα να τρέχει στον παράδεισο, παρέα με τον Μπιανκί και τον Σαλόμ…

fkxifs4j9gtgljjmgxxm

Ο SuperSic βρίσκεται πλέον στον παράδεισο όλων όσων έχασαν τη ζωή τους κυνηγώντας το όνειρο του άπιαστου που βρίσκει εφαρμογή σε κάθε αναβάτη ή οδηγό ταχύτητας.