Σε μισό χρόνο αναμένεται να παρουσιαστεί, η νέα Buggati Chiron…

Και ναι, Χείρων, το όνομα της νέας Buggati, παρμένο απο την ελληνικη μυθολογία και συγκεκριμένα από τον ομόνυμο κένταυρο.

Πρώτη μας εντύπωση, ήταν ότι μοιάζει με μια Veyron,(δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται ώς “υιός”) σαφώς αλλαγμένη εξωτερικά, αλλά δεν είναι έτσι.Αναφέρομαι στα περισσότερα φουσκώματα, αλλαγμένα φώτα, fixed αεροτομή και panoramio παρμπρίζ!

Εκεί στην VW πρέπει να έχουν πάθει σοκ με τα τελευταία γεγονότα, και συνεχίζουν μια καθαρά αμερικάνικη τακτική, “φορτώνοντας” τον κινητήρα με κυβικά…Μα καλά, 8 λίτρα κινητήρας, σε μια περίοδο που ακόμα και τα hypercars μειώνουν σταθερά τα κυβικά τους.Πηγές μας αναφέρουν, ότι ο 16-κύλινδρος κινητήρας σε W σχηματισμό, θα πιέζεται από 4 τουρμπίνες, εκ των οποίων οι δύο τουλάχιστον θα είναι ηλεκτρικές, παροχής 1200 με 1500 αλόγων..
Αυτό σημαίνει στα 400 άλογα παροχή η κάθε τουρμπίνα (το ελάχιστο).Με χονδρικά 1000 κιλά ροπής Ωστόσο, αργότερα θα προστεθεί και η επιλογή ενός υβριδικού powertrain.Το σασί φανερά Carbon monocoque.

Όσον αφορά την μετάδοση, θα πλαισιώνεται από σειριακό αυτόματο, διπλού συμπλέκτη (λογικά με paddles), 7-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, που θα δίνει κίνηση και στους 4 τροχούς.bugatti-chiron

Όλα τα παραπάνω, ελπίζουν να αποδώσουν μια τελική ταχύτητα, που θα αγγίζει τα 463 χλμ/ω, και μια εκρηκτική επιτάγχυνση.

Η τιμή; Ε δεν είναι ούτε για την τσέπη μας, ούτε και για την δική σας. 2.5 εκατομμύρια δολάρια υπολογίζεται η αξία της. Το αν τα αξίζει, θα το διαπιστώσουμε εν καιρώ!

2017-Bugatti-Chiron-artists-rendering-301-876x535

Στόχος της να χτυπήσει τα κτήνη: Ferrari LaFerrari, McLaren P1, Porsche 918 Spyder και ένα πραγματικό F-18…