Χθες δημοσιεύτηκε στον Τύπο η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση της κρατικής Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ), με κατώτατη τιμή εκκίνησης τα 10 εκατ. Ευρώ.

Ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός οργανώνεται από τον εκκαθαριστή, την εταιρεία Ernst & Young (εκπροσωπείται από τον κ. Χουρδάκη), η οποία καλεί τους ενδιαφερομένους να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές μέχρι τις 5 μ.μ. την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017. Ο διαγωνισμός αυτός αφορά το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας, από τις οικοπεδικές εκτάσεις στη ΒΙΠΕ Σίνδου, στις κτιριακές εγκαταστάσεις, τα δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας – το σήμα και ο διακριτικός τίτλος ΕΛΒΟ, όπως επίσης και τεχνογνωσία, σχέδια, άδειες ΙΤ καθώς και πατέντες που έχει κατοχυρώσει η εταιρία.

Σήμερα, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας διαιρείται σε 1.157.900 μετοχές με συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου σε ποσοστό 85,49%.

Από όλο αυτό δεν θα γλυτώσουν βέβαια οι εργαζόμενοι της εταιρίας καθώς όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη βιομηχανία, Θόδωρος Αλιόγκας:

‘’Αυτό που μας έχουν πει είναι ότι το ένα τρίτο των εργαζόμενων, περίπου 100 άτομα, ενδέχεται να φύγουν, αφού μόνο τα δύο τρίτα δεν κινδυνεύουν.’’

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εάν δεν βρεθεί αγοραστής για την ΕΛΒΟ, η οποία πλέον έχει μείνει χωρίς αντικείμενο και έργα στο χαρτοφυλάκιό της, η βιομηχανία θα οδηγηθεί σε κλείσιμο και οι εργαζόμενοι στην ανεργία.

 

Θανάσης Τζώρτζογλου