Η Mercedes περιγράφει το μοντέλο πως θα είναι “ένα πραγματικό Mercedes” παρέχοντας το ίδιο υψηλό επίπεδο ποιότητας των υπολοίπων μοντέλων της γερμανικής εταιρίας. Το διπλοκάμπινο pickup θα εξελιχθεί και θα σχεδιαστεί από την Daimler για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών της, ενώ θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ασφαλείας της Mercedes-Benz. Θα κοστίζει περισσότερο από τη πρόταση της Nissan και της Renault, θα έχει το VW Amarok ως άμεσο ανταγωνιστή και θα πωλείται στις αγορές της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής, της Νότιας Αφρικής και της Αυστραλίας, ενώ αργότερα θα πωλείται και στις Η.Π.Α.

Spy_Photos_Mercedes_X-Class_02

Ο φακός των αυτοκινητο-παπαράτσι, έπιασε το πρώτο pickup της γερμανικής κυρίας να δοκιμάζεται στην Γερμανία.
Εικάζεται οτι θα ονομαστεί X-Class, ενώ σύμφωνα με την εταιρία θα προσφέρει κορυφαία ασφάλεια και πολυτέλεια.(όπως πάντα άλλωστε).
Εμφανείς βέβαια οι επιρροές απο το Amarok της VW και του Navara απο την Νissan.

Έλπίζουμε οτι, στην έκθεση του Παρισιού τον ερχόμενο Οκτώβριο η Mercedes-Benz θα παρουσιάσει το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της, με στόχο να βγεί σε κυκλοφορία μέχρι το τέλος του 2017.

Spy_Photos_Mercedes_X-Class_05

Η βασική έκδοση θα στοχεύει στους παραδοσιακούς πελάτες των pickups μοντέλων, με την κορυφαία έκδοση να διαθέτει μια πιο πολυτελές νότα.

Αυτό που γνωρίζουμε μεχρι στγιμης ειναι οτι θα διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις, οι οποίες θα έχουν επίκεντρο τους επιβάτες, όπως κάνει το VW Amarok, διευρύνοντας έτσι το αγοραστικό κοινό και σε τρία διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού.

Ο Källenius απέρριψε εξ ολοκλήρου το ενδεχόμενο ενος AMG μοντέλου 63 ή 43, καθώς η ζήτηση για τέτοια μοντέλα θα είναι σχεδόν ανύπαρκτη.
Παρόλα αυτά, παραδέχτηκε ότι θα προσφέρονται AMG στιλιστικά πακέτα που θα κάνουν την εμφάνιση του pickup περισσότερο επιθετική.

Κίνηση θα παίρνει από δύο diesel κινητήρες, έναν τετρακύλινδρο 2,3-λίτρων απόδοσης 187 ίππων με 450 Nm ροπής και έναν 3-λιτρο V6 turbodiesel κινητήρα απόδοσης 258 ίππων και 620 Nm ροπής.( που τοποθετείται και στην GLE 350 d 4MATIC.)

Spy_Photos_Mercedes_X-Class_07
Το μοντέλο αναμένεται στην αγορά πριν το 2018, θα βασίζεται πάνω στο νέο Nissan Navara NP300, με τις δύο εταιρίες να επιβεβαιώνουν πως τόσο το pickup της Mercedes, όσο και το pickup που ετοιμάζει η Renault, θα τα κατασκευάζει η Nissan στα εργοστάσιά της στη Κόρδοβα της Αργεντινής και στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Δείτε το βίντεο εδώ